Elismerések a kistérség napján

Közel húsz esztendeje, 2004 óta működik a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása, mely közösen gondoskodik mindazokról, akiknek szociális, illetve gyermekjóléti ellátásra van szükségük. Az utóbbi években rendszeresen megünneplik a kistérség napját, melyen megköszönik a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása tanácsának elnöke, Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc a csütörtök rendezett ünnepségen a felelősség és a biztonság kiemelt szerepéről beszélt.
Amint arra felhívta a figyelmet, az ellátottak számára a társulásban dolgozók adják meg a biztonságot, ami óriási felelősség. A közös munka azonban mindannyiunkat hozzásegíti a problémák könnyebb megoldásához is.

A kistérség napja alkalmából számos elismerés átadására is sor került. Több éves áldozatkész szociális, és karitatív tevékenységért oklevélben és jutalomban részesült Kelemen Renáta, a Zagyvamenti Integrált Központ közösségi gondozója, Tóta Géza Lászlóné, a Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központ nagykörűi terápiás munkatársa, Nagy Noémi, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Martfű telephelyének szociális gondozója és ápolója és Pinkócziné Majzik Éva, a Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának családsegítője.

Hagyományosan ez alkalommal adják át a Pro Caritate-díjat is, melyet idén Szabó Márton, a társulás Egyesített Szociális Intézménye műszaki csoportjának vezető helyettese vehetett át.

szs
Verified by MonsterInsights