Családbarát díj szolnoki intézményeknek

Szolnok önkormányzata, az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság, illetve az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ is családbarát munkahely díjban részesült.

Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár adta át az elismeréseket a budapesti díjátadón.

– Az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a választás szabadsága jelenti azt a három pillért, amelyekre a kormány családbarát politikája több mint tíz éve épül – emelte ki köszöntőjében a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Mint Hornung Ágnes mondta, a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani.
A 13. alkalommal átadott Családbarát munkahely díjjal a munkáltatók már létező és tervezett családbarát fejlesztéseit, intézkedéseit ismerik el, amelyeknek köszönhetően könnyebb összehangolni a munkát a magánélettel. Az idei pályázatra 360 jelentkezés érkezett, ez a szám a tavalyi és tavalyelőtti kétszerese. A 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban részesül összesen mintegy 100 millió forint értékben, a további 21 pályázó pedig a 2023. év Családbarát munkahely cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra. Az idei díjazottakkal együtt már 607 munkahely érdemelte ki a családbarát címet, a jó gyakorlatok között szerepel munkahelyi gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, valamint anyagi hozzájárulás családi nyaraláshoz.

szs
Verified by MonsterInsights