A hétvégén is dolgoznak a Tisza-hídon

E hét végén újra lezárják a szolnoki Tisza-hidat. Ezúttal a Szandaszőlős felé vezető sávban cserélik a dilatációs elemeket.

Október 1-én elkészült a Szolnok városi Tisza-híd városközpont felé vezető forgalmi sávjában és a mellette lévő kerékpárúton található dilatációs elemek cseréje. A régi elemek kibontását követően a fogadószerkezetben tapasztalt – előre nem látható – meghibásodásból adódó többletfeladat miatt a javítások elhúzódtak, így a másik forgalmi sáv dilatáció cseréje az elmúlt hétvégén már nem tudott megvalósulni.

A megkezdett munkák ezen a héten folytatódnak, a második ütemben a Szandaszőlős felé vezető forgalmi sávban és a mellette lévő gyalogjárdában lévő dilatációs elemek cseréjére kerül sor. Ezért október 7-én (szombaton) 7 órától október 8-án (vasárnap) estig a városi Tisza-hidat a Szandaszőlős felőli végén – az ott található dilatációs szerkezet elemeinek cseréje miatt – ismételten félpályán lezárják. Ez idő alatt jelentős torlódásokra kell számítani.

A munkálatok időtartama alatt a váltakozó irányú közúti forgalmat forgalomirányító fényjelző készülék fogja irányítani. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

A munkálatok érintik a városi Tisza-hídon lévő gyalogjárdát is, melyet szintén lezárnak. Ezen időszakban a gyalogos forgalmat híd keleti oldalán lévő kerékpárútra terelik.

Az ütemezés az időjárás függvényében változhat. Az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ÚTINFORM szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon kaphatnak tájékoztatást a közlekedők.

szs
Verified by MonsterInsights