Változások a buszközlekedésben, megújul a Nefag felé vezető út

Hosszú és végtelenül személyeskedő vita nyitotta a szolnoki önkormányzat csütörtöki testületi ülését. Nem lenne meglepő, ha Ligeti József képviselő és Györfi Mihály alpolgármester szócsatája a bíróságon folytatódna.

Az érdemi napirendi pontok között többek között a város új buszmenetrendje és viteldíjrendszere szerepelt, melyet a tervek szerint november 1-től vezetnek be. A Volánbusz Zrt. által kidolgozott új menetrendet a város lakossága a 2023. április 21. és 2023. május 26. közötti időszakban véleményezhette. Több mint száz utasészrevétel érkezett, ezeket a szolgáltató figyelembe vette. A diák havibérlet ára jelentősen csökken, ha városkártyával vásárolják meg, illetve a családokat segíti a két gyermekkel utazó szülők számára kifejlesztett konstrukció. Döntött a közgyűlés arról is, hogy az önkormányzat Volánbusz Zrt-vel szemben fennálló tartozásának kiegyenlítését hitelből, saját forrásokból, valamint állami támogatásból szeretné megoldani. Ez utóbbiért az illetékes minisztériumhoz fordul a város.

Szolnok városa több mint húsz esztendeje részt vesz a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben.  A támogatásra a szociálisan hátrányos helyzetű szolnoki fiatalok pályázhatnak november 3-ig.

Több alapítvány támogatásáról is döntöttek a képviselők, illetve az előkészítő munkák után megújulhat végre a Kaán Károly út külterületi szakasza. A 95 százalékos támogatási intenzitású pályázat keretében az utolsó lakóingatlantól – a Székelykaputól – egészen a Zagyva-gátig újjászületik az aszfaltburkolatú útszakasz, alkalmassá teszik a kétirányú forgalomra, illetve rendbe teszik a zúzottköves részt is a töltésig. 

szs
Verified by MonsterInsights