Vádat emelt az ügyészség a robbantásokkal fenyegető jászebrényi férfivel szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a jászberényi férfivel szemben, aki a 112-es segélyhívón keresztül háromszor is robbantásokkal fenyegette meg a rendőrséget.

A vádirat szerint a férfi 2023. június 27-én, a kora esti órákban, drog hatása alatt egy jászberényi nyilvános telefonfülkéből 10 percen belül háromszor is felhívta a 112-es segélyhívót, ahol kérte kapcsolni a Jászberényi Rendőrkapitányságot. A férfi a  diszpécsernek mindhárom alkalommal elmondta, hogy ha nem lesznek változások a drog miatt, akkor Jászberényben „robbantások lesznek, kórháztól kezdve minden”, majd azt közölte a telefonban, hogy „ez ilyen több ezres halálos kimenetelű dolog lesz, ha itt Jászberényben nem tűnik el örökre a drog!”

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alá helyezésre tett indítványt a vádiratában. 

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette a közterületen elhelyezett kamera által rögzített felvétel alapján.

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights