Önbíráskodás miatt állított bíróság elé a Tiszafüredi Járási Ügyészség egy tiszaburai nőt

A Tiszafüredi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt állította bíróság elé azt a tiszaburai nőt, aki Tiszaburán erőszakkal követelte egy férfitől a neki korábban átadott, de le nem dolgozott munkadíjat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2023. augusztus 20-án, délelőtt, Tiszaburán, egy üzlet előtt parkoló személygépkocsiban ülő férfit az ablakon benyúlva több alkalommal, ököllel a fején, mellkasán, bal karján megütött, miközben kiabálva követelte a férfitől, hogy adja vissza a villanyszerelési munkálatokra előlegként átadott 20.000 forintját, amit a nő odaadott neki, de a férfi a munkát nem végezte el. A férfi erre az ablakot felhúzva a helyszínt el akarta hagyni, mikor a nő a gépkocsi bal oldali tükrét letörte csak azért, hogy a sértettnek is legyen kára, ha már neki kárt okozott. 

A férfi ezután a járművel elhajtott, a nőnek nem adta oda követelt pénzt.

A járási ügyészség gyorsított eljárás keretében 2023. augusztus 31-én bíróság elé állította a korábban már büntetett nőt.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a nőt, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. 

A kiszabott ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, így az a döntés napján, 2023. augusztus 31-én jogerős lett, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights