Két új funkcióval bővül az online árfigyelő

Két újdonsággal bővül a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett online árfigyelő – jelentette be Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón.

Az egyik változás, hogy mostantól működik a térképes boltszűrő, amelynek segítségével már arra is lehetőség van, hogy az aktuális tartózkodási hely megadásával – az erre szolgáló ikonra klikkelve – a vásárlók a közvetlen környezetükben található boltokat térképre helyezve lássák, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait hasonlíthassák össze. A másik pedig a kedvencek funkció, ez lehetőséget ad arra, hogy a gyakran látogatott üzleteket kiválasszák a felhasználók, és ezeknek az árait vethetik össze – magyarázta a kormányszóvivő. Azt is kiemelte, hogy ezekkel a megoldásokkal helyben is lehet versenyt generálni a kereskedelmi egységek között, és ettől nemcsak az árak, hanem az infláció csökkenését is remélik.

Arról is beszélt, hogy a legutóbbi fejlesztésnek köszönhetően bezártak egy kiskaput az árfigyelőben, így már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, amelyek egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentették.

„Ezeket a szabályokat nem csak meghozza a kormány, hanem be is tartatják a hivatalok – mondta Szentkirálya Alexandra, és kiemelte, hogy 986 boltot vizsgáltak már, 104 üzletnél volt kifogás, és 97 millió 650 millió forintot bírságot szabtak ki. Az árfigyelővel elenyésző esetben vannak visszaélések: 350 üzletet néztek meg, és mindössze öt üzletnél találtak kifogást.

Borítókép: Coolpicture / Getty Images Hungary

Forrás: infostart.hu

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights