Idén is lesz egyetemi tanévnyitó stadionshow a debreceni Nagyerdőben – Szolnoki campusok hallgatóit is várják

Az idén is megrendezik a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó stadionshow-ját a Nagyerdőben: a yoUDay – Te napod – című rendezvényen mintegy négyszáz fellépő lesz – közölték a szervezők kedden az MTI-vel. A rendezvényre a nyíregyházi, a hajdúböszörményi és a szolnoki campusok hallgatóit is várják, számukra külön buszjáratokat szerveznek.

Európa egyetlen tanévnyitó stadionshow-jára nemzeteik zászlajával vonulnak be a magyar és a külföldi hallgatók: szerdán 119 zászlót visznek majd a fiatalok, a Debreceni Egyetemen tanuló összes nemzet képviselteti magát a közösség és a nemzetköziség jegyében – írták.

A rendezvényre 19 ezer belépőt már előzetesen lekötöttek, úgyhogy a tavalyi 20 ezres létszámot idén is minden bizonnyal elérjük – idézi a közlemény Bács Zoltán kancellárt.

A rendezvényre a nyíregyházi, a hajdúböszörményi és a szolnoki campusok hallgatóit is várják, számukra külön buszjáratokat szerveznek.

A műsorban fellép többek között a Valmar, a Dzsúdló, valamint Korda György és Balázs Klári, a showműsort követő retró diszkóban pedig Csepregi Éva és Végvári Ádám, Nagy Feró, valamint Zalatnay Sarolta ad koncertet. Közreműködnek a programban az egyetem könnyűzenei intézetének hallgatói és oktatói, az Abrakazabra zenekar és debreceni tánccsoportok is.

A kapunyitás szerda este 18 óra 30-kor lesz. Szerda délután indul a yoUDay matiné a Víztorony-kertben, a stadionshow után pedig 23 órától ugyanoda és a stadion halljába afterpartyra várják a fiatalokat – ismertették a szervezők.

Borítókép: yoUDay

Forrás: jnsz.hu

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights