Dunai Zoltán Szolnok új díszpolgára

Szolnok a Millennium évétől a Pest-Szolnok vasútvonal átadásának emléke előtt tisztelegve szeptember elsején ünnepli a város napját. Ehhez kapcsolódóan számos programon vehetnek részt az érdeklődők, és a település legrangosabb díjait is ekkor adják át.

Csütörtökön este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezett nagyszabású gálaműsort rendeztek, melyen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és a korábbi díjazottak, köztük Anisits Ferenc, Szolnok Díszpolgára. Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében kiemelte:

Amikor az ezredfordulóhoz érve a város napján töprengtünk városunk gazdasági vezetőivel, tudósaival, közéleti szereplőivel, nem véletlenül választottuk a Pest-Szolnok vasútvonal átadásának napját. A vasút megváltoztatta az életünket, s a mai napig meghatározó gazdasági erő.
Mint mondta, sikeres és eredményekkel szegélyezett jövő vár Szolnokra.

Az M4-es út gazdasági hasznát a következő időszakban fogjuk igazán élvezni és a honvédség fejlesztéseinek középpontjában is Szolnok található. Ennek köszönhetően hamarosan több ezer családdal többen leszünk, így új bölcsődére, óvodára, álláshelyekre lesz majd szükség.

2023-ban a Szolnokért Emlékérem Arany fokozatát vehette át Vajna Katalin zenepedagógus, kóruskarnagy, az Ádám Jenő Zeneiskola alapítója. Gróf Szapáry Gyula-díjban részesült az Auchan Szolnok, a Borovi Faipari Zrt. és Dancz János, az Evezős Csárda tulajdonosa. A Kátay Endre-díjat a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft.-nek ítélték oda. Ezüst Pelikán Díjat vehetett át dr. Rudner Ervin, a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, Guba Kálmánné, a Coop Szolnok a Közösségért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Nagy Dénes közlekedésépítő mérnök, tervező.
A Szolnok Díszpolgára kitüntető címmel idén Dunai Zoltán, a StadStadler Trains Magyarország Kft. alapító-vezérigazgatója tevékenységét ismerték el.

Szilvási Zsuzsa
Verified by MonsterInsights