Balesetmegelőzés középiskolásoknak

Szakértő, baleset túlélője, valamint helyszínelő tartott előadást négyszáz diáknak és pedagógusaiknak a szolnoki campuson.

A Debreceni Egyetem Szolnoki Campusa adott otthont a Szolnok Városi Baleset-megelőzési Bizottság „Veled is megtörténhet” című előadássorozatának. A rendezvényen a Szolnoki Szakképzési Centrum és a Varga Katalin Gimnázium 9–10. évfolyamos tanulói és pedagógusai vettek részt.

Az ORFK-OBB és a Szolnok Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2023. márciusában hirdette meg a Csat(t)lakozz! kampányt, mellyel a passzív biztonsági eszközök – kiemelten a biztonsági öv – életmentő szerepére hívja fel a figyelmet. A kampány keretében valósult meg az előadássorozat is.

A négyszáz résztvevő Pintér József r. ftzls. a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelőjének érdekes és időnként sokkoló előadását hallgathatta meg, majd a közlekedési balesetet túlélő Schali László nyugalmazott r. ftzls mesélte el tanulságos esetét, melyben két végtagját elvesztette. Végezetül Kovács Péter műszaki szakértő és a Magyar Közút NZrt. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatóság vezetőjének előadásában szakértői és közútkezelői szemszögből is megismerhették a résztvevők a balesetek bekövetkezési mechanizmusait.

Forrás: police.hu

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights