Az egyik ellopta, a másik zálogba adta

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat két abádszalóki férfivel szemben, akik közül a pénzmosással vádolt többszörös visszaeső férfire fegyház várhat.

A vádirat szerint az egyik férfi 2023. március 29-én éjjel, Abádszalókon egy lakóház előtt parkoló személygépkocsi ablaküvegét kisfejszével betörte és a kesztyűtartóból ellopott egy autóstáskát, a benne lévő 521.000 forint készpénzzel, 3 arany pecsétgyűrűvel, valamint a tulajdonos hatósági igazolványaival együtt.

A másik férfi ezt követően az egyik arany pecsétgyűrűt – amelyről tudta, hogy az lopott – a tolvajtól megszerezte, és 2023. március 31-én, Hevesen, egy zálogházban 74.505 forintért zálogba adta.

A lopott gyűrűt zálogba adó férfi többszörös visszaeső, aki alig két éve szabadult korábbi büntetéséből, és jelenleg is letartóztatásban van más büntetőeljárásban.

Az ügyészség a lopást elkövető férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és az okozott kár megfizetésének kötelezésére, míg a pénzmosással vádolt férfivel szemben letöltendő fegyházbüntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra és vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

A mellékelt képeket az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette a feltört gépjárműről, és a fejszéről.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights