A jövő nagy sportolóit köszöntötték

Számos világversenyről hoztak csillogó érmeket azok az utánpótlás korú fiatal szolnoki sportolók, akiket szerdán köszöntöttek.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola ügyvezető igazgatója, Erdélyi Gyuláné, a Sportiskola igazgató helyettese és Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ tankerületi igazgatója gratulált a kiemelkedő eredményeket elért sportolóknak és edzőiknek.

Elismerésben részesült:

Furkó Kálmán evezés – Az Universiade Egyetemi Világbajnokságon kétpárevezősök mezőnyében szerzett bronzéremért és a Felnőtt Világbajnokságon kormányos nélküli kettes mezőnyében szerzett ezüstéremért.

Kocsis Anna Luca atlétika – Az U20-as Európa bajnokságon 100 méteren szerzett bronzéremért és a Felnőtt Világbajnokságon 4×100 méteren magyar csúccsal szerzett 14. helyezésért.

Kis-Batka Imola Johanna kajak-kenu – Az Ifjúsági Európa Bajnok címért, az Ifjúsági Világbajnokságon maratonon (11,8 km) szerzett ezüstéremért, és az U23-as Világbajnokságon szerzett 4. helyezésért.

Pádár Luca evezés – Az Ifjúsági Európa Bajnokságon egypárevezős mezőnyében szerzett ezüstéremért és az Ifjúsági Világbajnokságon egypárevezős mezőnyében szerzett 12. helyezésért.

Kalmár Áron evezés – Az Ifjúsági Európa Bajnokságon kormányos nélküli négyes mezőnyben szerzett bronzéremért és az Ifjúsági Világbajnokságon kormányos nélküli négyes mezőnyben szerzett 6. helyezésért.

Pálmai Ágoston evezés – Az Ifjúsági Európa Bajnokságon kormányos nélküli négyes mezőnyben szerzett bronzéremért és az Ifjúsági Világbajnokságon kormányos nélküli négyes mezőnyben szerzett 6. helyezésért.

Kovács Eszter evezés – Az Ifjúsági Európai Bajnokságon kétpárevezés mezőnyben szerzett 4. helyezésért.

Medgyessy Máté atlétika – Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon svédváltó versenyben szerzett 6. helyezésért és az egyéni 200 méteren szerzett 9. helyezésért.

Juhász Bianka evezés – Az Olimpiai Reménységek Versenyén kormányos nélküli kettes mezőnyben szerzett bronzéremért és a nyolcas mezőnyben szerzett bronzéremért.

Takó Lilla evezés – Az Olimpiai Reménységek Versenyén kormányos nélküli kettes mezőnyben szerzett bronzéremért és a nyolcas mezőnyben szerzett bronzéremért.

Bíró Julianna evezés – Az Olimpiai Reménységek Versenyén nyolcas mezőnyben szerzett bronzéremért.

Felkészítő edzők:

Molnár Dezső – Evezés szakosztályvezető és edző

Purucki Ferenc – Evezés edző

Ecseki Tibor – Atlétika szakosztályvezető és edző

Varga Ádám – Atlétika edző

Bordács Balázs – Kajak-Kenu szakosztályvezető és edző

Fodor Soma – Kajak-kenu edző

Hadvina Gergely – Kajak-kenu edző

Fotó: Szolnoki Sportcentrum

szs
Verified by MonsterInsights