Szigorítanak a Tisza Szállónál, új parkolók az Aldinál

Sokakat érintő ügyekben döntött csütörtöki, soron kívüli ülésén a szolnoki közgyűlés.

Elfogadta a testület a Szolnok város településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatos előterjesztést. Ennek eredménye, hogy a Tisza Szállót a jövőben nem lehet munkásszállóként hasznosítani. A döntéssel az elmúlt hónapokban gyakorlatilag munkások elszállásolására használt patinás épület megvédése a célja a testületnek. Mint Szalay Ferenc polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, Tisza Szálló épülete sohasem volt városi tulajdonban, mindig is magánkézben volt, ám mivel jelenlegi gazdája a figyelmeztetések és felhívások ellenére elhanyagolja, folytatódni fognak ak az önkormányzati intézkedések.
Szintén fontos, területrendezéssel kapcsolatos döntés, hogy új parkolókat alakítanak ki az Ady Endre út mentén, az egykori Domus épületében létesülő Aldi közelében.

Mindezek mellett az egykori Thököly úti laktanya ismételt honvédelmi célú hasznosításához kapcsolódó fejlesztések lehetővé teszik, hogy négysávosra szélesítsék a 32-es utat a Széchenyi körforgalomtól az M4 autóútig. A tervek szerint a MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár költözik a Thököly útra.

Szilvási Zsuzsa
Verified by MonsterInsights