Indulhat a Csáklya úti híd tervezése!

Korábban leállított fejlesztési tervek újraindításáról döntött a Kormány, köztük a szandaszőlősi elkerülő útról, s az ehhez kapcsolódó Csáklya úti hídról is.

Bár korábban az orosz-ukrán háború gazdasági hatásai miatt felfüggesztettek számos, még el nem kezdett állami beruházást, most a kormány kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési jelentőségűként meghatározott 24 projekt azonnali kezdéséről döntött.

A következő három évben így 47,5 milliárd forintot biztosítanak ezen beruházások előkészítésére, 2025 és 2027 között pedig összesen 35 milliárd forintot a megvalósításra. A fejlesztések közül három érinti térségünket közvetlenül, az M4 gyorsforgalmi út Karcag térségét érintő szakaszának, valamint Karcag városát elkerülő új nyomvonalú útnak az előkészítése, a 32. sz. főút négynyomúsításának előkészítése az M3 autópálya – Jászberény között és Szolnok új tehermentesítő út előkészítése Szandaszőlős elkerüléssel.

A környezetvédelmi és építési engedélyekkel már rendelkező Csáklya úti híd, valamint az ahhoz kapcsolódó, Szandaszőlőst elkerülő tehermentesítő út előkészítése tehát folytatódhat, s elindulhat a kiviteli tervek elkészítése.

Amint azt Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere közösségi oldalán hírül adta, a fenti döntéssel a továbbtervezéshez szükséges forrás biztosított. A tervezési feladathoz szükséges idő – a tervezési szerződés hatálybalépésétől számítottan – becsülten 15 hónap. A tervezés lezárultával, a pontos műszaki tartalom és az azon alapuló költségek ismeretében születhet döntés a további előkészítési és kivitelezési feladatokról.

Szilvási Zsuzsa
Verified by MonsterInsights