Drone Day a RepTárban

Egy nap, amely a drónokról, a repülésről és az innovációról szól. A III. RepTár Drone Day-re  augusztus 5-én várják a repülés szerelmeseit.

Egész napos programot kínál szombaton a látogatóknak a szolnoki RepTár, az immár harmadik alkalommal megrendezett Drone Day-en. A múzeum élményelemein (4D mozi, szimulátor, csúszópálya, 3D karika, Pilótapont) kívül számos érdekes bemutatóval készülnek a kiállítók.

Drónra szerelt kamerán keresztül különleges szemszögből csodálható meg a RepTár a Drone Eye program keretein belül, amit profi szakkommentátor közvetít. Közelről is megismerkedhetünk a videós, rendőrségi, katonai, mezőgazdasági és versenydrónokkal.

Az élmények fokozásaként, bárki kipróbálhatja magát drónpilótaként. Akadályokon átrepülve megtapasztalható, milyen is drónt irányítani. A drónszimulátorral pedig összemérhető a lelkes látogatók ügyessége és precizitása. A nap folyamán több alkalommal is beindításra kerül egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtómű.

Milyen is 2023-ban a legális drónrepülés? A kitelepülő szervezetek a repülés rejtelmeiről és jogi szabályozásáról mesélnek.

A MH Kiss József 86. Szolnok Helikopterdandár közreműködésével a YAW2 VR szimulátor is kipróbálható a nap folyamán. A Miltech Zrt. pedig a repülőelektronika területén a drónokra szerelhető elektronikai és mikro elektronikai eszközöket hozzák el az érdeklődőknek.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

Szilvási Zsuzsa
Verified by MonsterInsights