Az árvízi biztonságért dolgoznak

Áthelyezik a Tisza töltését Martfűnél, valamint megújul a Tisza-tó védelmi rendszere az Országos Vízügyi Főigazgatóság és négy területi vízügyi igazgatóság konzorciumában megvalósuló közel 7,5 milliárd forintos projektnek köszönhetően.

Az „Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” című, KEHOP-1.4.0-15-2021-00030 azonosító
számú projekt keretében zajló beavatkozások olyan területekre fókuszálnak, ahol a fejlesztések elengedhetetlenek a Tisza árvizének biztonságos levezetéséhez, így az egész Tisza-völgy árvízbiztonságának javításához.

A beruházás előrehaladásáról tartottak tájékoztatót kedden Szolnokon, a Kötivizig székházában.  Az eseményen köszöntőt mondott Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, a projekt előrehaladásáról pedig Harsányi Gábor, a KÖTIVIZIG műszaki igazgatóhelyettese számolt be.

A fejlesztés keretében sor kerül a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciójára, Martfűnél a Tisza bal parti töltés áthelyezésére, a Hortobágy-Berettyó bal parti árvédelmi töltés helyzeti állékonyságának javítására mintegy 13 kilométeres szakaszon, a Tisza bal parti töltéskoronájának javítására 37 kilométeren és a Hernád folyó műtárgyainak rekonstrukciójára.

A 2023 november végén záruló beruházás kivitelezője a KÖTIVIÉP’B Kft,, a projektben résztvevő vízügyi igazgatóságok a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG), Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG), Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) és Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG).

Szilvási Zsuzsa
Verified by MonsterInsights