Tégy egy lépést a békéért

A Békefutás mottója „Tégy egy lépést a békéért!” – ennek a jegyében érkeztek Karcagra az idei magyarországi szakasz futói.

A résztvevők a város határától a Karcagi Sport Egyesület sportolóival együtt futottak be a Városháza előtti térre, ahol Szepesi Tibor polgármester és a város oktatási intézményeinek diákjai, tanárai fogadták őket. A békefutás résztvevői Gyulánál érkeztek meg hazánkba és Bánrévénél hagyták el az országot 300 kilométert lefutva.

Oláh Endre, a magyar békefutók csapatkapitánya elmondta, a futás célja egy egyszerű gondolatra épül, bárki képes megváltoztatni a világot, azaz ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett. A béke elsősorban nem a háború ellentétét jelenti, hanem a barátság, a szeretet és az öröm jelenlétére utal. A Békefutás tagjaival érkező fáklya lángját sok millió különböző nemzetiségű, bőrszínű, vallású békeszerető ember tölti fel tartalommal, hiszen a világbéke az emberek békéjéből indul ki.

A Békefutást alapítója Sri Chinmoy, a béke és egység jegyében indította útjára 1987-ben New Yorkból. Sri Chinmoy sportoló, filozófus, zenész, képzőművész és költőként is életét a világbéke ügyének szentelte. Az egész világot átfogó fáklyás váltófutás mára több mint 150 országban, több millió emberhez juttatta el a béke üzenetét, s mintegy 600 ezer kilométert tud maga mögött a mozgalom. A Békefutás a mozgás és a sport összekovácsoló ereje által fejleszti az egyének és közösségek közötti összetartozást és barátságot és ezáltal is egyre jobbá válik a világ – mondta a hazai csapat vezetője.

Karcagon a futókat a Madarász Imre Egyesített Óvoda óvodásai, Szabó Péterné mesemondó, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda és a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda tanulói műsorral köszöntötték, majd a futók továbbindultak Kunmadaras – Tiszaderzs- Abádszalók- Kisköre útvonalra.

Forrás: karcagtv.hu

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights