Locsoljuk együtt a fáinkat!

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közösségi oldalán kéri a város lakóit, hogy segítsék a közterületi növények locsolását.
A nyári időszakban a fák és növények megfelelő öntözése rendkívül fontos annak érdekében, hogy egészségesek maradjanak és megőrizzék lombjukat. Ez különösen igaz a városi környezetben található közterületi fákra, amelyeknek kevesebb természetes vízforrás áll rendelkezésre. Munkatársaink folyamatosan locsolnak, eddig közel 300 ezer liter vizet juttatunk ki a fákhoz – hívják fel a figyelmet, arra kérve a lakosságot, hogy segítsenek fenntartani a fák egészségét és túlélését a forró nyári hónapok során egy-egy vödör vízzel.
Néhány hasznos szempontot is megosztanak a locsoláshoz:
Időzítés: A legjobb időpont a fák locsolására a korai reggeli órák vagy az esti órák, amikor a hőmérséklet alacsonyabb és a párolgás mérsékelt.
Megfelelő mennyiségű víz: A fák számára általában mély öntözésre van szükség, hogy a víz eljusson a gyökerekhez. Ügyeljen arra, hogy az öntözővíz eléggé beázzon a talajba.
Közvetlen öntözés: Az öntözés közvetlenül a fák gyökerére fókuszáljon. Használjon locsolókannát vagy csepegtetőrendszert, hogy a víz pontosan oda jusson, ahol szükséges.
Tartsa távol a káros anyagokat: Ne használjon vegyi anyagokat vagy műtrágyákat az öntözés során, mert ezek károsíthatják a növényeket. Az artézi víz nem alkalmas a növények öntözésére!

Szilvási Zsuzsa
Verified by MonsterInsights