Felszállt a füst…

A nyáron teljes keret-átalakítás történt a Tiszafüredi VSE csapatánál. 13 játékos távozott és 11 érkezett, eddig. Utóbbiak száma azonban még bővülhet az elkövetkező napokban.

A tavalyi szezon végén már köztudott volt, hogy lesznek olyan játékosok, akik új kihívások után néznek, másokra a szakmai stáb nem tart igényt, illetve néhányuk fejében a visszavonulás gondolata motoszkál.

Kezdjük utóbbiakkal. A 37 éves Szabó Viktor ugyan még a felkészülés kezdetén részt vett néhány edzésen, ám végül úgy döntött, hogy szögre akasztja a futballcipőjét. A 19 éves Csábi Milán és Kalóz Ádám (Füzesabony) krónikus betegsége, illetve sérülése miatt érezte úgy, hogy nem akar az NB III-ban futballozni, Oláh Lóránt pedig műtét miatt dőlt ki hosszú időre a sorból. Skulka Botond tanulmányai révén az Egyesült Államok felé veszi az irányt. A kapus, Tomori Zoltánt, valamint Galla Patrik és Pintér Viktor (Martfű) a több lehetőség reményében keres magának csapatot, Pataki Zsoltra pedig nem tartott igényt a stáb. Tomola Patrikot elcsábította az NB III-ba most feljutott Cigánd, Karika Róbert a DEAC-ban, folytatja, Baranyi Bence és Kertész Tamás új csapatáról ellenben nincs információ.

És akkor lássuk az újakat: a kapuba érkezett a 2004-es születésű Lisztes Bence (DVSC II). Hogy a fiatal szabállyal ne kerüljenek bajba, sikerült megszerezniük az egyaránt 2005-ös születésű Ludvig Zsombort (védő, Mezőkövesd II) és Harsányi Bencét (védő, DVSC U19). A védelembe érkezett Bernáth Ákos és Dankó Nándor (Mezőkövesd II), valamint Nagy Dominik (Sényő). Az Ausztriából hazatérő, itthon a DVSC , a Vasas, a Mezőkövesd és a Kazincbarcika színeiben éveket az NB II-ben töltő Engel Alex a bal szélen bárhol bevethető, míg Nagy Zsolt (Putnok), Erdei Marton (Nyíregyháza II), Lukovszky Attila (Jászberény) és Papp Krisztofer (Bestrong Debrecen) kimondottan a támadó sorban érzi jól magát.

A csapat bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését vasárnap 17.30-kor a Szolnoki MÁV ellen vívja a Tiszaligeti-stadionban.

Forrás: tiszafuredivse.hu

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights