Bűnszövetségben

A megalapozott gyanú szerint egy 20, egy 38, egy 43 és egy 51 éves jászapáti férfi bűnszövetségben kereskedett új pszichoaktív anyaggal.

A 38 éves férfi a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve, szerepeket felosztva hozott létre egy bűnszövetséget, melynek tagja volt a fia és még két helyi férfi. A szervezet új pszichoaktív anyag értékesítésével foglalkozott a településen, de a vezér nem volt rest „viszonteladóknak” is értékesíteni az illegális szert. A bandában mindenkinek megvolt a maga szerepe, valaki vezetett, más értékesített, de a közös cél az volt, hogy könnyen és gyorsan keressenek minél több pénzt. 

A Jászberényi Rendőrkapitányság nyomozói a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársainak, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Tisza MEKTO, valamint a Heves és Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságok MEKTA műveleti egységeinek közreműködésével 2023. július 18-án elfogták és előállították a négy jogsértőt a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozó hatóság a terheltek őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásukra. A nyomozók négy helyszínen kábítószergyanús anyagokat, valamint vagyonvisszaszerzési tevékenység keretében értékes ékszereket, órákat, bútorokat foglaltak le.

A Jászberényi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Forrás: police.hu

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights