Tovább épül az M4-es

Folytatódik az M4-es út építése. A Törökszentmiklós-Kisújszállás közötti szakasz kivitelezése kedden kezdődött.

Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 2017 óta három ütemben 118,7 kilométer készült el. Az M0-tól Törökszentmiklósig épült meg két szakasz, illetve elkészült a Berettyóújfalu-Nagykereki határ közötti út összesen nettó 308 milliárd forint hazai forrásból.

A mintegy 34 kilométeres Törökszentmiklós és Kisújszállás közti szakasz 2×2 sávos autóútként épül a Duna Aszfalt Projekt Zrt. kivitelezésében, nettó 133,9 milliárd forint hazai forrásból. A szerződést 2022 márciusában kötötték meg, a kivitelezés befejezésére 36 hónap áll rendelkezésre. A még hiányzó 60 kilométeres, Kisújszállástól Berettyóújfaluig tartó út tervezése és előkészítése is megkezdődött.

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő hozzátette: a térségben két fontos útvonal, az M4-es és az M44-es gyorsforgalmi út kivitelezése is folytatódik. A most kezdődő kivitelezés elsősorban Örményest és Kuncsorbát érinti kedvezően. Mint kiemelte, hazai és uniós forrásokból az alacsonyabb rendű utak fejlesztése is célja a kormánynak, ezek a régió további fejlődését segítik elő.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy az épülő M4-es a gazdasági térségek közti különbségek megszűnését, a felzárkózást segíti és évtizedekre meghatározza a térség fejlődését. A vármegyét 95 kilométer hosszúságban szeli át, amire 50 éve várnak a térségben élők.

A Törökszentmiklós-Kisújszállás közti szakasz kivitelezése Fegyverneket, Kenderest, Kisújszállást és Karcagot tehermentesíti majd. Az M4 új szakasza az Abony-Törökszentmiklós szakasz folytatásaként, 2×2 sávos autóútként épül a kisújszállási elkerülő végig. Huszonöt és fél kilométeren új nyomvonalon épül Törökszentmiklós és Kisújszállás között; 8,7 kilométeren, a Kisújszállás elkerülőnél a meglévő 2×1 sávos szakasz bővítése történik meg. Kenderes térségében komplex pihenőhelyet alakítanak ki töltőállomással, Bartapusztánál egyszerű pihenő lesz tengelysúly mérő hellyel. A szakaszon 11 aluljáró és 2 felüljáró épül.

Szilvási Zsuzsa
Verified by MonsterInsights