Díjazták a legfinomabbakat

A főzés mellett megelőzési tanácsokkal és toborzással várták a rendőrök a fesztiválra látogatókat Karcagon.

Birkafőző tudományukról adhattak számot a rendőrök 2023. június 24-én Karcagon. A hétvégi fesztivál keretében megrendezett XIII. Perzekutor főzőversenyen kilenc csapat mérte össze tudását. A legjobb birkapörkölt készítéséért járó kupát és a dr. Pintér Sándor belügyminiszter által felajánlott különdíjat a Karcagi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai vehették át.

A gasztronómiai eseményre a főzésen túl a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai toborzással és prevenciós programokkal is készültek.

A megelőzési szakemberek a hasznos tanácsok mellett interaktív játékokkal is várták az érdeklődőket. A rendőrök a prevenciós pontnál megjelentek figyelmét felhívták az online csalásokra, a nyár és a kábítószerek veszélyeire. Ajánlásokat fogalmaztak meg a drogmentes szórakozás, az áldozatvédelem, a vagyonvédelem és az áldozattá válás megelőzése érdekében. Figyelmeztettek arra is, hogy a fesztiválok nemcsak a szórakozni vágyókat, hanem gyakran a tolvajokat is csábítják, és bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáltak.

A rendőri pálya és a határvadász munkakör iránt érdeklődők a toborzó tisztektől tájékoztatást kaptak a szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról.

A szerződéses határvadász-képzéssel kapcsolatosan bővebb tájékoztatás elérhető a https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes oldalon.

Forrás: police.hu

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights