Folytatják a munkálatokat a poroszlói és sarudi horgászhelyeken

A ponty fajlagos tilalmi idejéből már csak néhány nap van hátra. Készülve a tilalom utáni megnövekedett horgászlátogatottságra, nagy iramban zajlik a parti horgászhelyek karbantartása az egyik leglátogatottabb térségben. 

Kép: Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

A legnépszerűbb horgászhalunkra még nem lehet célzottan horgászni, ezért a parti helyek sem zsúfoltak. Ezt az időszakot használja ki a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. karbantartó munkacsoportja, és a horgászállások előtt elkezdte megszabadítani a vizet a felnövekvő növényzettől. A munka Poroszló térségében az úgynevezett rábolyi gátszakaszon kezdődött és innen halad tovább Sarud irányába. Itt leginkább a nád és a gyékény akadályozza, nehezíti a halfogást. A társaság önjáró, úszó hínárvágó eszköze, a Truxor kiválóan alkalmas az ilyen feladatok ellátására, ezért ismét bevetették.

A tervek szerint a tilalom végére befejeződik a horgászhelyek karbantartása, így a vendégek kulturált, akadályoktól mentes környezetben kezdhetik el a pontyozást – írja oldalán a Tisza-tavi Sporthorgász. 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights