Adománypénzt is lopott a jászsági páros

A jászsági rendőrök többrendbeli lopás miatt kezdeményezték letartóztatásának indítványozását egy 28 éves nőnek és 22 éves társának, akik többek között a jászapáti templomból is loptak.

Kép: police.hu 

Az elmúlt napokban több jászapátiban elkövetett bűncselekményről érkezett bejelentés a rendőrségre. Egy helyi családi házból ismeretlen május 7-10 között ágyneműt, ruhaneműt és egy ezüst fülbevalót tulajdonított el. A következő helyszín egy jászapáti üzlet, ahova május 11-én délután bement egy pár, majd a boltban a férfi elterelte az eladó figyelmét, közben a nő ellopott 3 lámpát. Ezt követően május 14-én a délután folyamán ismeretlen bement egy másik jászapáti ingatlanba, és a melléképületből kukát, valamint különféle szerszámokat vitt el.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, de az eseményekkel párhuzamosan újabb bejelentés érkezett, miszerint május 14-én délután ismeretlen bement a jászapáti templomba, ahonnan eltulajdonított egy asztalt a rajta lévő persellyel és az abban lévő 60.000 forinttal.

A beszerzett kamerafelvételek alapján a rendőrök látókörébe került az a páros, amelyiknek tagjai április 23-án a jászapáti templomból ellopták az adománypénzt. A korábbi ügyből ismert 28 éves nőt és a 22 éves férfit május 15-én előállították a Jászapáti Rendőrőrsre és gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során megállapították, hogy az előző napi, templomból lopás kizárólag a nő terhére róható, a többi bűncselekményt viszont közösen követték el. A nyomozók az ügyeket egyesítették, valamint a terheltek őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság többrendbeli lopás miatt folytat eljárást – ismertette a lopássorozatot a rendőrség.