Országosan egyedülálló szállás nyílt Szolnokon

Elkészült Szolnokon a belvárosi Szentháromság-templom melletti ferences rendházban kialakított kolostorszállás. Az intézmény a napokban hivatalosan is megnyitotta kapuit, hívő és világi vendégeket egyaránt várnakszámolt be róla a Hírklikk.

A nem mindennapi szálláshelyen 16 főt tudnak elhelyezni. FORRÁS: MÉSZÁROS JÁNOS/SZOLJON.HU

Gáspár István plébános a szoljon.hu megkeresésére elmondta, a négy szobával rendelkező helyszínen 12 vendég szállhat meg. Egy szobában három főt tudnak elhelyezni, a helyiségek éjjeli szekrénnyel és lámpával, szekrénnyel és melegítőkonyhával egyaránt felszereltek. Két szobához egy fürdőszoba tartozik.

– A szállás már megkapta a szükséges engedélyeket. S habár még csak mostanában kezdte meg működését, nagy öröm, hogy már vannak érdeklődők. A foglalásokkal kapcsolatban két munkatársunkat lehet keresni. Természetesen, nem csak egyházi indíttatásból érkező vendégeket, hanem világiakat is szívesen várunk majd – részletezte a plébános.

– A szállás egyébként attól különösen érdekes, hogy a vendég egy ferences rendházba érkezik meg, amely ráadásul ritka történelmi múlttal rendelkezik. Olyan épülete ez a településnek, ahol egykor szerzetesek éltek, imádkoztak, és ahol máig jól tetten érhető az elmúlt évszázadok mély spirituális hangulata – fogalmazott Gáspár István.

A 18. századi rendház sokáig ferences szerzetesek otthonaként szolgált, egészen addig, amíg működésüknek a kommunista hatalom véget nem vetett 1950-ben. Ezt követően lánykollégiumként szolgált a létesítmény, amelyet csak a rendszerváltás után kapott vissza az egyház.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights