Fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Szolnokon

A Szolnoki Városházán tartott szerdai sajtótájékoztatón számoltak be a fejlesztésről. 

Kép: Szalay Ferenc polgármester közösségi oldala

Szalay Ferenc, polgármester, a Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke elmondta: az elmúlt évek beruházásaival mára az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. modern módon segíti a zöldhulladék gyűjtéstől, az építési törmelék elszállításán át, a háztartási hulladék feldolgozását és a szelektív gyűjtést.

Az 1,6 milliárdos program ugyancsak a fejlesztésről szól. Fokozza a lehetőséget, hogy a hulladék ne a lerakóra kerüljön, a gazdálkodás az újrahasznosítás jegyében működjön.

– fogalmazott Szalay Ferenc. 

A régió első hulladékudvarainak építésével 2006-ban kezdődött a Kétpóhoz tartozó térség korszerűsítése.

Júniustól az NHSZ az Észak-Magyarországi régió vezetője lesz, a döntés a következő fejlesztési ütemet is befolyásolja

– tette hozzá Lits László, NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Kiegészítette, hogy a 2024. január 1-től bevezetendő betétdíjas rendszer környezetvédelmi szempontból is fontos.

Novák Péter műszaki szakértő a projekt elemeit részletezte. A válogatás gépesítéséről beszélt, ahol megemlítette az automatizálást, a tárolási infrastruktúra bővítését, mely a hasznosításra szánt hulladék minőségének megőrzése miatt szükséges.

Az Újszászi úti telephelyfejlesztéssel korszerűsítik az átrakóállomást, mely kisebb költségeket és hatékonyabb munkaszervezést tesz lehetővé

– magyarázta. A fejlesztéseket várhatóan ősszel be is fejezik – közölte oldalán az Info Szolnok. 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights