Évente új rendszámok lesznek Magyarországon

Még kilenc hónapja sincs, hogy bevezették Magyarországon az új rendszámokat, máris változás lépett életbe, ami évről évre megismétlődik majd. 

Kép: MTI/Demecs Zsolt

A vezess.hu oldalán azt írja, hogy 2022 júliusában kezdték meg az új formátumú, négy betűből és három számból álló rendszámok kiadását Magyarországon, többek között azzal a kikötéssel, hogy az első két karakter kizárólag két magán- vagy két mássalhangzó lehet.

Az autós szakportál cikke szerint noha láthatóan még korántsem futottak ki az első, AA karakterpárral kezdődő rendszámok, információik szerint máris elkezdték az AE kezdetű azonosítók kiadását. Ennek okáról a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. azt közölte:

az AE kezdőbetűs rendszámok a 2022-ben legyártott AA kezdőbetűs készletek felhasználását követően, 2023 tavaszától kerülnek kiadásra.

Magyarázatuk szerint ennek azért van jelentősége, hogy az új, illetve a forgalomba helyezett használt gépjárművek esetében vizuálisan is beazonosítható legyen az üzembehelyezés időszaka.

Az állami cég megerősítette azt is, hogy a jelenlegi tervek szerint 2024-ben ismét betűváltás történik a rendszám második karakterében.

Vagyis már csak hónapok kérdése, és jönnek az AI kezdetű rendszámok.

Forrás: vezess.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights