A forradalom és a szabadságharc hőseire emlékeztek a Tisza-tavi településeken

A tegnapi időjárás hasonlóan alakult mint az 1848-as forradalom kitörésének napján. 

Kép: Szepesi Tibor polgármester közösségi oldala

Zászlós felvonás, színvonalas programok, ünnepi műsorok, szavalatok, elismerő díjátadások, fáklyás felvonulások jellemezték a tegnapi megemlékezést szerte Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. 

Tiszaszentimrén az általános iskola tanulói készültek ünnepi műsorral a megemlékezésre. 

Abádszalókon koszorúzás majd óvodások, iskolások és a Csillaghúr Népdalkör tagjai tartottak méltó megemlékezést a forradalom hőseinek tiszteletére. Az eseményről készült képeket ide kattintva nézhetik meg. 

Tiszafüreden a Kossuth téri emlékműnél koszorúkat helyeztek el. A Kovács Pál Művelődési Központban a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsorával élhették át a jelenlévők a forradalom pillanatait, majd átadták a város elismerő díjait. A díjakat több kategóriában osztották ki. Az eseményről készült képeket és a díjazottak listáját ide kattintva nézhetik meg. 

Karcagon sem maradt el a megemlékezés. Az Országzászló felvonása után a Petőfi szobornál ünnepi beszédet mondott dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekes, zeneszerző műsora után a Petőfi és Kossuth szobroknál elhelyezték a tisztelet koszorúit, a Kováts Mihály huszárbandérium huszárjainak közreműködésével. Az ünnepi megemlékezés a diákok fáklyás felvonulásával ért véget a Nagykunságban. A megemlékezésről készült képeket ide kattintva tekinthetik meg. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »