Az egész országra lecsapott a szélvihar 

Szélvihar csapott le az országra, a Dunántúlon többfelé a 100 kilométer/órát is meghaladja a széllökések sebessége. Pár perccel fél tíz után mérték az eddigi legerősebb széllökést: 121 km/órás szél süvített Fonyódon.

Forrás: Időkép facebook

Az előrejelzésnek megfelelően óriási erejű szél csapott le az országra, amellyel hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg tör be a Kárpát-medencébe.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos mérése szerint Kab-hegyen 121,7 kilométer/órás széllökést mértek, míg az Időkép saját mérőhálózata szerint az eddigi legerősebb lökést 9 óra 37 perckor Fonyódon mérték, akkor 121 kilométer/órával süvített a szél. A képzeletbeli dobogó második, illetve harmadik fokára Kendig-csúcs és Kolontár „állhat fel” 120, illetve 105 kilométer/órás széllökéssel.

Az orkánerejű szél miatt sajnos a viharkárok sem maradnak el, több helyen kidőlt fák akadályozzák a közúti és vasúti közlekedést egyaránt – olvasható az Időkép honlapján.

Forrás: Híradó

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »