Új eszközzel vadásznak a gyorshajtókra

Heves vármegyében most először helyezték ki a trafibox nevű eszközt, amely a rendőrség állítása szerint elősegíti a gyorshajtókkal szembeni hatékonyabb fellépést.

Kép: alfoldiregiomagazin.hu

Magyarországon a balesetek legfőbb okai között továbbra is ott szerepel a gyorshajtás, a sebesség emelkedésével egyenes arányban nő a baleseti kockázat.

A gyorshajtók kiszűrése érdekében Heves vármegyében kihelyeztek egy új sebességmérő eszközt, a trafiboxot. A kétirányú, fix sebességmérő berendezés a Horváth Mihály úton (3-as főút) üzemel mostantól, ezt érdemes észben tartania annak, aki gyakran közlekedik Hatvanban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) korábban jelezte: a trafiboxok a sebességmérésre használt berendezések ideiglenes elhelyezésére kialakított tárolódobozok, amelyeket fixen telepítenek az út mellé. Nem lesznek bennük folyamatosan sebességmérő készülékek, azt viszont az elhaladó autókból nem lehet megállapítani, hogy éppen üresek-e vagy sem.

A jelenleg rendszeresített traffipaxkészülékek automata mérési üzemmóddal is bírnak, vagyis csak a készülék trafiboxba helyezéséhez és üzembe állításához kell rendőr, utána már magától történik a gyorshajtások rögzítése – tette hozzá az ORFK.

Forrás: index.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest