Tovább korszerűsödik a sportcsarnok. Íme a részletek!

Egyszerre több energetikai korszerűsítés indul a Tisza-tó fővárosában.

Kép: Alföldhír.hu

Az elmúlt években több száz millió forintból korszerűsödött a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok, azonban a hatalmas létesítmény teljes megújítása csak több lépcsőben lehetséges. Ennek megfelelően pályázott a város önkormányzata. Ezúttal energetikai korszerűsítésre nyert támogatást Tiszafüred a honi kézilabda szövetségtől.

Háromszázmillió forint áll rendelkezésre, amelyből kicserélik a régi nyílászárókat, korszerűsítik a villamoshálózatot és a küzdőtér világítását.

– Tiszafüred nem olyan választ ad a válság támasztotta kihívásokra, mint a legtöbb önkormányzat, ahol korlátozzák vagy bezárják a közintézményeket, hanem a korszerűsítésre és a fenntarthatóságra helyezzük a hangsúlyt – húzta alá hírportálunknak Ujvári Imre polgármester. Hozzátette: a városi sportcsarnok központi szerepet játszik a település kulturális és sportéletében, valamint az oktatásban, ezért nem jöhet szóba a szolgáltatásainak a korlátozása, sokkal inkább az energetikai korszerűsítés.

Mint megtudtuk, további 180 millió forint pályázati támogatásból energetikailag modernizálják a kócsi klubkönyvtár, az örvényi faluház, valamint a régi tüdőgondozó épületeit. Utóbbi – a felújítás után – az önkormányzat új irodaépületeként fog szolgálni.

Kérdésünkre Ujvári Imre elmondta, városszerte több mint kétezer régebbi, korszerűtlen lámpatest LED izzókra történő cseréje zajlik ezekben a napokban, a kormánytól kapott 113 millió forintos rezsitámogatást pedig a megnövekedett villany- és gázszámla finanszírozására fordítják.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest