Tömegesen indultak kirándulni az ország havas tájaihoz

A magasabban fekvő helyeken annyi hó esett, hogy meg is maradt.

Már szombat reggel 8 órára megteltek a parkolóhelyek a kirándulók autóival Dobogókőn, ahová rengetegen érkeztek, ezért célszerű az útnak indulóknak a tömegközlekedést választani – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Felhívták a figyelmet: az országban, főleg a magasabban fekvő helyeken esett intenzíven a hó az elmúlt napokban, ezért sokan tervezik utazásukat a közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont jelentős torlódásokat is okoz.


A közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe lehetőleg

tömegközlekedési eszközökkel utazzon.


Kitértek arra is, hogy a kidőlt fák és a leszakadt ágak miatt a Kékestetőre vezető két mellékutat már péntek este lezárták a szakemberek a közlekedők biztonsága érdekében, és a Miskolc és Felsőtárkány közötti útszakaszon is teljes a lezárás, mert ott is kidőlt fák nehezítik a közlekedést.


Az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak – áll a közleményben.

A hétvégére lezárták a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában.

Vasárnap este 7 óráig csak a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok hajthatnak rá a bekötőútra és az adótoronyhoz vezető mellékútra. Mátraházánál az autóval érkezőket a rendőrség megállítja. A parkolók megteltek, a közlekedés pedig nehézkes a környéken.

Forrás: Híradó

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest