Több út is megújul idén Tiszafüreden

Legalább négyszázmillió forint olyan támogatást nyert Tiszafüred önkormányzata, amelyet gazdaságfejlesztési célokra fordíthat. Mint megtudtuk, az iparterületek úthálózatát fogják korszerűsíteni.

– Tavaly év végén azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében közel 140 millió forintot nyertünk külterületi utak felújítására – kezdte hírportálunk megkeresésére Ujvári Imre. – Ez egy korábbi projekt folytatása lesz. Az első ütemben a Rét út egy szakaszát sikerült felújítani, ezúttal pedig egy másik frekventált külterületi út kerül sorra, amely tehermentesíti majd a város közúthálózatát – magyarázta Tiszafüred polgármestere.

Helyi gazdaságfejlesztésre is jelentős forrást nyert a város. 

Kép: Alföldhír.hu

Közel 300 millió forintból újulhatnak meg az iparterületekhez vezető utak. 

Megújul az örvényi iparterülethez vezető Gyártelepi út, és egy jelentős szakaszon a közvilágítást is korszerűsítik, továbbá a Madách út hiányzó szakasza fog sorra kerülni. Mint Ujvári Imre fogalmazott: a Madách úton jelenleg egy kb. 150 fős munkahely létesül, a kivitelező építkezik. Ott később kamionforgalomra kell számítani, a hiányzó szakasz – ennek megfelelően – megerősített útburkolatot kap.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest