Több bűncselekmény is van a fiatal jászberényi lakos rovásán

A gyanúsított kihallgatásakor beismerő vallomást tett, arra azonban egy esetben sem emlékezett, mi lett az eltulajdonított tárgyak sorsa.

Kép: police.hu

Ismeretlen tettes január 16-án 5 óra és 15 óra között az egyik jászberényi posta kerékpártárolójából egy lelakatolt biciklit tulajdonított el. A rendőrök adatgyűjtés, tanúkihallgatás eredményeként január 17-én a város belterületén fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 esztendős helyi lakost. A feltételezett elkövető számlájára összesen 10 lopás vétség elkövetését rótták a nyomozók.

A férfi 2022. október 2-án 7 óra körül bement egy helyi bevásárló központba, ahol a próbafülkébe két nadrágot vitt be. Az egyik nadrágról eltávolította az áruvédelmi eszközt, majd a pantallót felvette, míg a másik ruhaneműt a kosárba helyezte és kifizette.

További 6 esetben kerékpárok voltak a gyanúsított kiszemelt célpontjai. Ugyancsak a férfit gyanúsítják a rendőrök azzal, hogy az egyik belvárosi vendéglátóhelyen egy kézitáskából pénztárcát – benne személyes iratokkal és készpénzzel – tulajdonított el, de volt olyan eset, amikor egy jászberényi üzlet pultjára kihelyezett perselyt lovasította meg.

A többszörösen egyesített büntetőeljárásban a terhelt további bűncselekményekről is beszámolt az ügyben eljáró nyomozóknak, így vélhetően tovább bővül a férfi bűnlajstroma – írja oldalán a rendőrség. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ellenőrzik a közcsatornákat Karcagon

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. értesítése alapján január 31. és február 17. között Karcagon ellenőrzik a közcsatornákat. A munkálatok célja a csapadékvíz közcsatornába történő illegális

Tovább »