Lopott autóbuszt üldöztek a rendőrök a 4-es úton

A járművet Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből lopta a férfi csütörtök reggel.

Kép: Tóth Imre

Haon hírportál úgy értesült a rendőrök több megyén keresztül próbálták megállítani, végül a hajnali órákban a busz vezetője eddig tisztázatlan okból árokba borult Kaba és Püspökladány között, a 4-es főút 185. kilométerszelvényénél.

Az ügyben a hírportál munkatársai keresték a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik későbbre ígértek részletes tájékoztatást.

FRISSÍTÉS (11:50) :

A rendőrség oldalán közzétett bejegyzésből kiderül, hogy egy jászapáti férfi az éjszaka során elkötött egy autóbuszt, majd 4 vármegyét megjárva egy árokba borulva ért véget az útja.

Tekintettel arra, hogy a jármű GPS nyomkövetővel volt ellátva annak útvonalát hamar sikerült meghatározni. A jászsági rendőrök megkezdték a busz követését, mely több megyén keresztül zajlott. A tolvaj ugyanis járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék területén is. A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az útárokba hajtott, ahol fának ütközött. Az ismeretlen férfi kipattant a buszból és a szántóföld felé menekült futva, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A rendőrök megállapították, hogy az önjelölt buszsofőr rovásán több is van, mivel két nappal ezelőtt egy személygépjárművet tulajdonított el Jászapátin, melyet azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták a kocsit és lefoglalták. A lopást követően a jogsértő megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A 22 éves jászapáti férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, és őrizetbe vették. A  terhelt jogosítvánnyal nem rendelkezik, és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya bűntett miatt is felelnie kell.  

Forrás: haon.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest