Kályhákkal segítik a rászorulókat Szolnokon

Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából.

Kép: Szalay Ferenc polgármester közösségi oldala

A Pro Filii Alapítvány több mint három és félmillió forint támogatásban részesítette a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány pályázati programját. A Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita elmondta, hogy látványosan fejlődik a Katona József úti szegregátum, a különböző fejlesztő programok, támogatások eredményeként egyre több eredményt tudnak felmutatni.

A támogatást az alábbi célok megvalósítására használják fel:

· a közösségi kert,

· konyhakerti gasztro családinap,

· tisztító falfestés megvalósítása, valamint

· kályha beszerzése.

Hétfőn délután a pályázati finanszírozásból vásárolt kályhák ünnepélyes átadása történt meg. A pályázati finanszírozásból három kályha beszerzésére került sor, amelyet három család részére adtak át. Ezeknek a családoknak szükségük van környezetbarát, jó hatásfokú fűtőberendezésre, amelyek biztonságosan működnek. Az új kályhák minimális mennyiségű légszennyező anyagot bocsájtanak ki.

A közösségi kert megvalósítását a szandaszőlősi és a Motor úti Szolgáltató Pontban tervezik. A programelem célja, hogy közösségi összefogással, sikerélménnyel termeljenek zöldségeket, fűszer- és gyógynövényeket a szegregátumban lakók számára. A program során polikarbonát üvegházat állítanak, amelyben zöldségmagokat, palántákat ültetnek és nevelnek. A palánták egy részét megtartják, a másik részét a szegregátum lakóinak adják további gondozásra. Így párhuzamosan nőhetnek a Szolgáltató Pont zöldségei a saját kiskerti zöldségekkel. Tavasszal magaságyást készítenek, amiben fűszer- és gyógynövényeket nevelnek.

A program példamutató eleme, hogy virágokkal díszítik a Szolgáltató Pontok udvarát, ezzel ösztönözve az itt élőket a kertjük szépítésére. Az itt élőknek is párhuzamosan osztanak virágokat.

Két konyhakerti gasztro családi napon a Szolgáltató Pontban megtermelt konyhakerti növényeket kóstolhatják meg a résztvevők. A családi napokon hagyományos roma ételeket főz a közösség, tervezett étel a lecsós tészta bodaggal. A családi napok célja, hogy összehozzák a közösséget és hagyományt teremtsenek.

Pályázati finanszírozásból festéket is vásárol az alapítvány, tíz szolnoki család otthonának festése valósulhat meg ebből.

Forrás: info.szolnok.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Fontos határidő jár le kedden

Több százezer autóst érint a határidő, miszerint január 31. kedd éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a

Tovább »