Így alakulnak idén a bérek a SPAR-nál

Sikeresen egyezett meg a 2023-as bérfejlesztésről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

Kép: Faludi Imre / MTI

A bérfejlesztést a vállalat idén is kizárólag saját forrás felhasználásával valósítja meg. 2023. január 1-jétől a hálózatban kereskedelmi tevékenységet végző munkavállalók elérhető legalacsonyabb alapbére a próbaidőt követően bruttó 330 ezer forint. A gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 350 ezer forint.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál pedig további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a munkavállalókat – közölte a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 

Ezen kívül, mivel az áruházak egy szűkebb körében a kiemelkedő teljesítmény okozta leterheltségen túl a munkaerőpiaci helyzet is pluszkihívást jelent, az érintett áruházak tekintetében egy új, bruttó 30 ezer forintos juttatás is bevezetésre kerül. 

Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői alapbére ezzel egy időben bruttó 380 és 540 ezer forint közötti sávban lesz.

Az alapbért ezenfelül a vállalat a jövőben is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel.

Forrás: index.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest