Gyanús mozdulatok a Tisza-tavi éjszakában

A Tisza-tavi halőrök tegnap éjszaka, a zord időjárási körülmények között, szolgálatteljesítés közben lettek figyelmesek egy gyanúsan közlekedő autóra Poroszlónál, a Kis-Tisza térségében.

Kép: Tisza-tavi Sporthorgász Kft. közösségi oldala

A hőkamerás megfigyelés egyértelművé tette, hogy három személy a halak külső megakasztására készül. A felvételen látszik, hogy törekvésük sikerrel járt és több halat sikerült kifogni.

Az akció sikeressége érdekében a halőrök erősítést kértek a kollégáktól, akik rövid időn belül, észrevétlenül a helyszínre érkeztek. A jogsértő csoport összepakolt, majd a zsákmánnyal és az eszközeikkel elindultak autójuk felé. Itt négy hivatásos halőr várta őket. Ellenőrzés alá vonták a társaságot, akik 20 db keszegfajú halat fogtak, melyeken egyértelműen friss külsérelmi nyomok látszottak – írja oldalán a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

A halőrök a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait értesítették, a jogsértőket pedig a rendőrség munkatársainak kiérkezéséig visszatartották. A rendőrök előállították a kunmadarasi elkövetőket, akik súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthatnak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Fontos határidő jár le kedden

Több százezer autóst érint a határidő, miszerint január 31. kedd éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a

Tovább »