Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mutatjuk!

Esernyőre mindenképpen szükségünk lesz.

Illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Kiadós esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: helyenként akár 30 milliméter csapadék is hullhat kedd délig.

A meteorológiai szolgálat a figyelmeztetésében azt írta: hétfőn egy mediterrán ciklon csapadékrendszere húzódik nyugat, délnyugat felől az ország fölé, amelynek hatására kedd délig a Dunántúlon és a középső országrészben a 20 millimétert, illetve helyenként – elsősorban a Dunántúl keleti felén – a 30 millimétert is elérheti a lehullott csapadék.

Mivel 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért „narancs” fokozatú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém vármegye területére. A várhatóan több mint 20 milliméter eső miatt pedig elsőfokú, „sárga” figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Zala vármegye területén.

Az Időkép előrejelzése szerint délután, este a legmagasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás kialakulhat. Élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél, ami délután északnyugaton és nyugaton északira, északnyugatira fordul. Délután 4 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet, délkeleten lehet a legmelegebb.

Forrás: hirado.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest