„Fények vakondja” 12. – irodalmi pályázat  

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az immár tizenkettedik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal. 

Illusztráció fotó

–  Egyesületünk elnöksége nemrégiben határozott arról, hogy kiírja, pontosabban folytatja a korábban is nagy sikernek örvendő művészeti pályázatot. Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája az állati sztorik– kezdte Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke. 

– Állati sztorik nem csak vakondokkal, persze jöhetnek vakondos történetek is. Mindenkinek van valamiféle állattal kapcsolatos élménye, hát gyúrja ki-ki novellába, mi a legmeghatározóbb emléke, véleménye! Több állati sztorija is van? Nem gond! Három írását is szeretettel várja a kis vakond!  Várjuk amatőr írók iróniával, humorral fűszerezett, magyar nyelven, „állatok” témában írt novelláit! – tette hozzá Lukács Ágota, a pályázat koordinátora. 

–  Pályázni 2023. március 19-ig lehet, jeligével ellátott novelláit bárki beküldheti, egy személy három művel is pályázhat. A műve(ke)t szöveges dokumentum formájában várjuk, kérjük, a képeket, képformátumot mellőzzék! A művek terjedelme ne legyen több három oldalnál, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel. Kizárólag prózai alkotásokat várunk, a verses pályázatokat automatikusan érvénytelennek nyilvánítjuk. A pályázók műveit szakmai zsűri bírálja el. A zsűritagok elé a pályamunkák csak jeligével ellátva kerülnek, a jeligéhez tartozó személy kilétét a zsűri is csak a bírálat végén ismerheti meg. Ehhez kérünk minden pályázót, válasszon magának egy jeligét és egy „biztonsági” pótjeligét is arra az esetre, ha választott neve már foglalt lenne. (Aki több művel pályázik, minden műhöz külön jeligét adjon meg!) Ezzel a jeligés rendszerrel is szeretnénk biztosítani a verseny tisztaságát. A verseny végeredményének kihirdetésére Szolnokon kerül sor, az egyesületünk a Költészet Napja, valamint a pályázat eredményhirdetése alkalmából szervezett rendezvényén, melynek időpontja később kerül kihirdetésre. Az első három helyezett értékes díjban részesül.  A pályázati adatlap és pályázati kiírás, valamint további információ a pályázattal kapcsolatban e-mailben kérhető Lukács Ágota pályázati koordinátortól a fenyekvakondja@gmail.com e-mail címen. A későbbiekben pedig az egyesületünk honlapjára, a https://www.jnszmvakok.hu -ra, valamint az egyesületünk közösségi oldalára is kerülnek fel információk az irodalmi pályázatunkkal kapcsolatban – mondta a megyei szervezet elnöke.    

– A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnökeként nagy örömmel is büszkeséggel tölt el, hogy hagyományt teremtettünk, és mindenkit csak biztatni tudok, hogy küldje el novelláját nekünk – zárta szavait az egyesület elnöke.

JNSZMVAKOK 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »