Félmilliárd forintos új beruházás Tiszafüred belvárosában

Folytatódik a belváros már megkezdett átépítése, rekonstrukciója Tiszafüreden. Ezúttal a Fő útnak a Rét út és Kossuth tér közötti szakasza következik.

Kép: Alföldhír.hu 

Egy TOP Plusz pályázatnak köszönhetően 500 millió forintból folytatódhat a belváros felújítása Tiszafüreden, ezt Ujvári Imre polgármester mondta a hírportálunknak adott interjújában. A településvezető tájékoztatása szerint, infrastrukturális felújítás történik majd a Rét út és a Kossuth tér között. Ennek keretében megújul a Rét út egy szakasza (a Fő út és a Belsőfokpart út között).

Önerős beruházás keretében a Rét úton már kicserélték a régi szennyvíz és ivóvíz vezetékeket, az említett projekt keretében pedig új burkolatot kap majd az út, kiszélesítik a gyalogjárdákat, lehetővé téve a biztonságos gyalogos közlekedést a húsbolt és a Pepco irányába. A beruházás keretében fog megoldódni a csapadékvíz-elvezetés problémája is. Az önkormányzati irodaházig (B épület) mindkét oldalon megújul a Fő út járdája, térköves gyalogjárda épül mint korábban a Főtér környékén. Megújulnak a zöld felületek pl. A Deák téren, és új utcabútorokat, kerékpártárolókat helyeznek ki.

Az összetett projekt keretében új játékokkal gyarapodik majd a Városligeti Játszópark.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest