Elutasítják Márki-Zayt a jászberényiek

Jászberény mára ideológiai csaták színterévé vált.

Kép: Mirkó István

A baloldali válságkommunikáció oka a teljesítményhiány – vélekednek a jászberényi polgárok a közelgő időközi választások apropóján. A helyi lakosok Márki-Zay Péter amerikai adománygyűjtésével kapcsolatban a Magyar Nemzet munkatársának a városban úgy nyilatkoztak: szerintük értelmetlen Jászberényben egy olyan formációt külföldről támogatni, amely már kétszer is önmaga feloszlatására szavazott.

A közelgő jászberényi választások apropóján Márki-Zay Péter kedden ismét adománygyűjtésbe kezdett közösségi oldalán. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője úgy fogalmazott: „A jászberényi választás Dávid harca Góliáttal szemben.” Márki-Zay azt kéri a híveitől, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjeit segítsék akár aktivistamunkával, akár anyagi támogatással. A posztban az MMM bankszámlaszámát adta meg, ahová lehet utalni a pénzeket.

Jászberényben azért kell a polgároknak most az urnák elé járulniuk, mert október 17-én Gedei József DK-s exalpolgármester indítványára a képviselő-testület feloszlatta magát. A településen két cikluson keresztül − 2010 és 2019 között − Szabó Tamás fideszes politikus ült a polgármesteri székben. A 2019-es helyhatósági választás után Budai Lóránt jobbikos politikus ugyan átvette Szabó helyét, de a 15 fős testületben az akkor még együtt mozgó ellenzéknek nem lett többsége, hét-hét fős patthelyzet alakult ki.

A baloldali polgármester a DK kifarolása miatt azonban már csaknem egy éve kisebbségben vezeti a várost. Gedei József tavaly januárban mondott le alpolgármesteri pozíciójáról.

A helyi választási bizottság négy polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a választásra Jászberényben. Besenyi Orsolya függetlenként a Fidesz–KDNP támogatásával, Budai Lóránt a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben, László Péter a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként és Nagy Tímea függetlenként indulhat a voksokért január 15-én.

Forrás: Magyar Nemzet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest