Büntetik a szabálytalanul városba hajtó nehézgépjárműveket

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon, ahol egyre nagyobb problémát jelentenek a szabálytalanul behajtó 12 tonnánál nehezebb gépjárművek – írja oldalán az info.szolnok.

Kép: Illusztráció fotó

Az áldatlan helyzetet úgy számolja fel a város, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség a mai naptól fokozottan ellenőrzi a szabályszegőket – jelentette be Fejér Andor alpolgármester.

Kiemelte: a szabálytalanul közlekedő nehézgépjárművek rendkívül komolyan károsítják a város úthálózatát, emellett zaj- és környezetszennyezést okoznak. Az Abonyi útról és a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljáróról jelenleg is ki vannak tiltva, szabályosan a Tószegi úton és az Abonyi úton is csak célforgalomként közlekedhetnek, ezt hagyják figyelmen kívül a gépjárművezetők, mi pedig ennek a szabályozásnak szeretnénk érvényt szerezni. – mondta el Fejér Andor, hozzátéve, hogy a közeljövőben a Százados út és a Felhő út közötti szakaszon a célforgalmat is tervezik kitiltani.

Az alpolgármester hangsúlyozta: fontos, hogy ne megszokásból közlekedjenek a gépjárművezetők, hanem figyeljék a kihelyezett táblákat.

Forrás: info.szolnok.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Fontos határidő jár le kedden

Több százezer autóst érint a határidő, miszerint január 31. kedd éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a

Tovább »