Barabásné Forgács Edit: a legfontosabb, hogy újraépítsük a közösséget Kenderesen

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly novemberben időközi önkormányzati választás volt Kenderes-Bánhalmán, amely a kormánypárti jelöltek határozott győzelmével végződött. Barabásné Forgács Edit azóta polgármesterként irányítja a település életét, azonban egy rendkívül nehéz helyzetben látott munkához. Az eddigi munkájáról kérdeztük a településvezetőt.

Barabásné Forgács Edit, Kenderes-Bánhalma polgármestere. Kép: Beküldött fotó

Mikor állt munkába Ön és az új képviselő-testület? Hogyan zajlik a közös munka?

December 5-én tartottuk az új képviselő-testület alakuló ülését. Azóta több alkalommal ülésezett a testület, mindenki tettre kész a városért. Megbízom a szakértő munkatársaimban és a teljes képviselő-testületben. Úgy érzem mindannyian mellettem és a céljaim mellett állnak, és ezekért fáradtságot nem kímélve dolgoznak. Büszke vagyok a képviselő-testület és a bizottságok külsős tagjaira, hiszen nemcsak a testületi és bizottsági munkában vesznek részt, hanem olyan közösségi megmozdulásokat is szerveznek, amellyel a lakókörnyezetüket is építik és szépítik. Ilyen többek között a szemétszedés a település számos részén, vagy a közlekedési táblák állapotának felmérése, illetve az orvosi ellátás biztonsága településünkön.

Úgy vélem, Kenderes és Bánhalma számára a legfontosabb most az, hogy újraépítsük a közösséget, és együtt, közösen tegyünk a városért. 

Szeretném, ha mindenki bátran fordulna hozzám
és képviselő-társaimhoz a problémáival, javaslataival. 

Barabásné Forgács Edit
December 5-én alakult meg a város új képviselő-testülete. Balról Barabásné Forgács Edit polgármester.
Kép: Hubai Imre vármegyei elnök Facebook oldala

Gördülékeny volt-e az átadás-átvétel?

Problémamentes volt. Már az átadás – átvétel idején, de azóta is első és legfontosabb feladatomnak tartom alaposan, minden területre kiterjedően felmérni az önkormányzat helyzetét. Sajnos nagyon nagy az adósságállomány, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a feladatainkat elvégezzük. Ehhez egy intézkedési tervet dolgoztunk ki, amellyel az elvégzendő feladatokat sürgősségi rendbe állítjuk, a megoldásokat pedig a még nagyobb baj megelőzése érdekében ütemezzük, majd végrehajtjuk.

Most mi a legfontosabb feladat, mi volt az első intézkedés?

Ahogy említettem, az adósságállományunk hatalmas, ezt ledolgozni óriási feladat. A gazdaságos, de hatékony működés érdekében megvizsgáltam az önkormányzat és az intézmények működését. Sajnos fájdalmas, de elengedhetetlen döntéseket is kellett hoznom, például valódi feladattal alig rendelkező munkatárstól váltunk meg, feladatköröket vontunk össze. Ezzel évi több millió forint bért és járulékot takaríthatunk meg.

Egy alapot képezünk pályázatok finanszírozására, amely a jövőbeli fejlődés és fejlesztés záloga lehet. Rengeteg a tennivaló Kenderesen és Bánhalmán is. Igyekszünk a pályázati lehetőségeket maximálisan kihasználni. Munkatársaimmal folyamatosan keressük a legjobb megoldásokat a válságos gazdasági helyzetünk enyhítésére és végleges megoldására.

Az esetleges pályázatok finanszírozása a jövőbeli fejlődés és fejlesztés záloga lehet.

Barabásné Forgács Edit
November 20-án a város hatfős képviselő-testületében elsöprő többséget szerzett a nemzeti oldal. Kép: Facebook

Milyen kilátásokkal, tervekkel tekintenek a 2023-as év elé?

Amíg a felhalmozott adósságainkat nem törlesztjük, sajnos nem túl jók a kilátásaink. Bízom benne, hogy ebben az évben sikerül rendezni a helyzetünket, kilábalhatunk a nehézségekből és korlátok nélkül tervezhetjük, építhetjük a város jövőjét.

A feladat nagy, de nem adom fel. A kollégáimtól is maximális figyelmet, szakértelmet és a lehető legjobb teljesítményt várom. A legfontosabb azonban a város lakói számára az, hogy ne egymás ellen dolgozzunk, hanem a városért, gyermekeink, unokáink jövőjéért. Azon munkálkodunk, hogy Kenderes és Bánhalma ismét olyan település legyen, ahol jó élni, ahol valódi közösség alakul ki. A választás óta igyekszünk egyre több, egyre színesebb és vonzóbb városi programot szervezni, ezekbe a lakosságot is bevonni. Itt is szeretném megköszönni mindenkinek, aki ehhez segítséget nyújt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Fontos határidő jár le kedden

Több százezer autóst érint a határidő, miszerint január 31. kedd éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a

Tovább »