Tombol a baloldali gyűlöletkampány Jászberényben

Símaszkban, létrával járták az utcákat és szedték le Besenyi Orsolya polgármesterjelölt tábláit az elmúlt napokban Jászberényben ismeretlen elkövetők.

Kép: Budai Lóránt polgármester közösségi oldala

Jászberény többet érdemel nevű Facebook-oldal szerint a rendőrség tetten érte az elkövetőket, akik beismerték, hogy – a korábban még a Jobbik színeiben politizáló – Budai Lóránt polgármester megbízásából követték el a bűncselekményt. Az időközi választást január 15-én bonyolítják le Jászberényben, miután október 17-én, Gedei József DK-s exalpolgármester indítványozására a képviselőtestület feloszlatta önmagát. A város élén jelenleg jobbikos Budai Lóránt polgármester áll, aki MSZP-s alpolgármesterével szimbiózisban irányította a várost, ám kisebbségbe szorult az őt támogató egyesült ellenzékkel. Ugyanis a Gyurcsány-párti Gedei József elhagyta a Közösen Jászberényért Egyesület koalícióját. Budait 2019. október 13-án választották meg Jászberény polgármesterének, a DK–Jobbik–Momentum által támogatott Közösen Jászberényért Egyesület színeiben.

Pócs János egyéni országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) a Mandinernek korábban elmondta: 

„A Fidesz két közvélemény-kutatást is készített az utóbbi hetekben Jászberényben, melyekből kiderül, az emberek több mint 70 százaléka váltást akar a város élén, olyan új polgármestert, aki nem a pártpolitikai csatározások folytatását akarja, de rátermett a vezetésben és békét teremt a lakosság körében”.

A képviselő szerint Besenyi Orsolya, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatója, a Covid-osztály volt vezetője pont ilyen. Függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával indul.

Forrás: Magyar Nemzet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest