Számos családtámogatási forma megmarad 2023-ban

A kormány döntése értelmében a babaváró hitel lehetősége 2024-ig biztosan elérhető lesz.

Kép: hirado.hu

Nem kizárt a babaváró hitel további meghosszabbítása sem. A határozat értelmében a kölcsönre vonatkozó szabályok változatlanok, csupán a határidő módosult.

Ugyancsak az év végén határozott úgy a kabinet, hogy március végéig bizonyosan megmarad az otthonfelújítási támogatás is, de a jogosultak köre jócskán szűkül. A módosulás az adó-visszatérítési támogatást illeti, melyet legfeljebb egy alkalommal, – bizonyos költségekre 2018. január 1-jén vagy azt követően kiállított számla alapján legkésőbb 2024. december 31-ig, más esetben 2021. január 1-jén vagy azt követően kiállított számla alapján legkésőbb 2024. december 31-ig – lehet igénybe venni.

A jövő évtől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük azoknak a 30 év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak. Ráadásul ez az adókedvezmény az örökbe fogadott gyermekek esetében is érvényesíthető.

A Magyar Közlönyben kihirdetett kormányhatározat szerint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását ugyan kivezetik, ám időt nyertek azok, akik a végső határidő előtt benyújtották a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására vonatkozó kérelmet. A benyújtás határideje 2022. december 31-e.

Külön döntés nem született róla, de a CSOK és a többi kedvezmény is megmarad a következő évben, években!

Forrás: Mandiner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest