Messi először vagy Mbappé másodszor? Jön az Argentína–Franciaország szuperdöntő a foci-vébén

Ma véget ér a nagyjából egy hónapnyi futballőrület: a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében a legutóbbi viadialt megnyerő Franciaország a címvédésre hajt, a túloldalon Argentína sikere pedig azt jelentené, hogy 35 esztendős Lionel Messi egy vb-arannyal koronázná meg a végéhez közeledő válogatottbeli pályafutását. A mérkőzést az M4 Sport és m4sport.hu 16 órától élőben közvetíti.

December 18., 16:00: Argentína–Franciaország (döntő)

A meglehetősen szokatlannak mondható matinéidőpontban, magyar idő szerint 16 órától sorra kerül fináléban két igazi nagyágyú csap össze, mind az argentinoknál, mind a franciáknál sorjáznak a sztárjátékosok, remek meccsre van tehát kilátás.

Sokan azt mondják, inkább a franciák az esélyesek, de nálunk meg itt van minden idők legjobb futballistája” – mondta Messire utalva az argentin válogatott kapusa, Emiliano Martinez. „Szeretjük ezeket a helyzeteket, amikor a riválisunkat tartják favoritnak, mert mi nem helyezzük magunkat senki fölé, de egyik ellenfelüknél sem gondoljuk, hogy gyengébbek lennénk” – tette hozzá a hálóőr, aki Messi jelenléte mellett a stabil védekezésüket nevezte meg legfőbb erényükként, melynek segítségével elérhetik a hőn áhított céljukat, és magasba emelhetik a vb-trófeát.

Deschamps: Mindent megteszünk a győzelemért

A francia válogatott mestere, Didier Deschamps nagyon jól tudja, milyen győztesként kézbe fogni azt a bizonyos trófeát, hiszen játékosként még 1998-ban, edzőként pedig négy éve Oroszországban sikerült elnyernie a gallokkal.

Tisztában vagyok vele, hogy szerte a világon, Argentínában főleg rengetegen, de biztosan még Franciaországban is jó néhányan szurkolnak azért, hogy Lionel Messi és az argentinok diadalmaskodjanak, de mindent megteszünk, hogy ezt megakadályozzuk és miénk legyen a győzelem” – mondta Deschamps a BBC cikke szerint.

A Bolha óriás lesz? Messi először lehet világbajnok

A döntő a két szupersztár, Kylian Mbappé és Lionel Messi nagy csatájaként is felfogható. Mindkét támadó versenyben van még a torna legeredményesebb játékosának járó Aranycipőért, eddig egyaránt 5-5 találattal segítették csapatukat, ezzel holtversenyben vezetik is a góllövőlistát. Ugyanakkor mindkét csapatban van egy-egy négygólos játékos, az argentinoknál Julian Alvarez, a francia együttesben Olivier Giroud vette be négy alkalommal az ellenfelek kapuját.

Forrás: Híradó

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest