Kétszáz milliárd forint a főutak és a gyorsforgalmi utak fejlesztésére idén

Ennek eredményeként az M4-esen már Törökszentmiklósig autózhatunk, de az év végén átadták a forgalomnak a veszprémi déli elkerülő hét és fél kilométeres szakaszát, valamint a 8-as és a 82-es utakat összekötő szakaszt.

Kép: Illusztráció fotó

Közvetlenül karácsony előtt adták át a forgalomnak a veszprémi déli elkerülő út hét és fél kilométeres szakaszát, valamint a 8-as és 82-es utakat összekötő szakaszt. A két, hazai forrásból finanszírozott fejlesztés összesen csaknem 28 milliárd forintba került. Ez 2022 egyik legnagyobb elkészült útfejlesztése. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője szerint a két beruházással gyorsabb és kényelmesebb lesz a Bakony és a Balaton megközelítése.

Az M4-esen immáron Törökszentmiklósig lehet eljutni. Ez az idei év legnagyobb beruházása, hiszen a gyorsforgalmi út mellett egy új Tisza híd is megépült.

Jövőre is kétszáz milliárd forintért épülhetnek új utak, és várhatóan több száz kilométernyi mellékútvonal is megújulhat. Emellett több balesetveszélyes csomópontot is átalakítanak majd, illetve olyan gazdaságélénkítő beruházások is várhatók szerte az országban, amelyek az adott környék gazdasági súlypontját növelik.

A munkák jövőre is folytatódnak, újabb több száz kilométernyi alsóbbrendű úthálózat rekonstrukciója valósul meg, hiszen a legnagyobb igény az ilyen jellegű munkák iránt mutatkozik meg. A felújítási munkák döntő többségét továbbra is a Magyar Falu program finanszírozza, így elsősorban az ötezer lélekszámalatti települések mellékútvonalai lesznek az eddiginél sokkal járhatóbbak.

Forrás: hirado.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest