Gázolajra specializálódtak

A nyomozók kihallgatták a feltételezett elkövetőket, akik összesen 7 alkalommal tulajdonítottak el hevesi és jászsági járművekből több száz liter üzemanyagot.

Kép: police.hu

Két hevesi lakos gyanúsítható azzal, hogy december 15-én és 23-án egy Jászszentandráson parkoló autóbusz tankjából 280 liter gázolajat tulajdonítottak el. Néhány nap múlva a páros ismét egy Jászszentandráson parkoló autóbuszt szemelt ki magának, ez esetben 269 liter gázolajat vittek el az üzemanyagtartályból. A bűncselekményekkel mintegy 400 ezer forintos kárt okoztak a tulajdonosnak.  

A jászsági rendőrök a helyszíni szemle és adatgyűjtés után, a hevesi nyomozókkal együttműködésben előállították a feltételezett elkövetőket a Hevesi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatásuk megtörtént. Mindkét terhelt beismerő vallomást tett. Egyikük elmondta, hogy a gyanúsításban foglalt jászszentandrási eseteken kívül további 5 alkalommal loptak el több száz liter gázolajat autóbuszból és kamionból Hevesen és Jászapátin. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást – írja oldalán a rendőrség. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest