Fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Szolnok és térsége területén

A projekt 1,780 milliárd forintból valósul meg – közölte a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Kép: Illusztráció fotó

Fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Szolnok és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre. A fejlesztés célja a hatékonyabb üzemeltetés mellett az újrahasznosításra kerülő hulladékok arányának növelése, a lerakótól való minél nagyobb arányú eltérítés. Ez utóbbi két csatornán valósul meg: a komposztálás fejlesztésével, amely az eszközök beszerzésével valósítható meg illetve a válogatási intenzitás növelésével, amely az automatizált rendszernek köszönhető – közölték.

A projekt során egy-egy teleszkópos rakodót, aprítót, rostát és hat, egyenként 27 köbméteres erősített préskonténert vásárolnak. Továbbá épül egy negyvenkétszer tizenkét méter alapterületű, hat méter belmagasságú, három oldalról trapézlemez borítású bálatároló, egy U alakú üvegtároló mobil támfallal. Irodakonténert és szociális konténert is építenek, továbbá bővítik a transzformátor állomást, kiépítik az elektromos hálózatot a szakemberek. Emellett térvilágítás lesz, a térfigyelő rendszert bővítik és sorompót telepítenek – írták. A meglévő kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztése illetve az átrakó állomás külső sínrendszerének felújítása, cseréje is megtörténik – olvashatók a beruházás részletei a közleményben.

Forrás: profitline.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest